//Welcome to my bloggie . . .
//Welcome!



Assalamualaikum . Welcome to my territory ! Nor Suhana Binti Abidin | 24 Tahun | Pahang
Like my blog ? click Here
Choose Your Background

Tooltips BG 1 Tooltips BG 2 Tooltips BG 3 Tooltips BG 4 Tooltips BG 5 Tooltips BG 6

STORY AUTHOR LOVE

Leave Your Text !


MY FRIENDS

BLOG ARCHIVE



Big Claps!


Template By : Sya Fiqa
Edited By : Honeysue



CRUSH DAH KHAWIN , AKU YANG BROKEN LEBIH .

Assalamualaikum . . .

Hai guys , sebulan sekali je mood nak update blog sekarang . Haishhh , si pemalas sue nie . . Actually nak share dengan korang yang i tengah broken teruksss sekarang . Alahaiiii , crush je pun . Sape suruh suka dalam diam . Tu makan dia . . . Pity me . . U guys kalau suka seseorang , please la direct cakap dengan dia . Jangan la sampai dia dah ada orang lain baru nak make a move . Rugi n kecewa nanti . 

My story nie complicated sikit . I suke sorg laki nie . Which is dia salah seorang kawan i jugak . Bukan kawan yang rapat , just kawan biasa-biasa  . Dah 2 3 tahun berkawan . Kitorang kalau lepak mesti ramai-ramai . Pergi karok la , pergi makan-makan la . . Always ramai-ramai . First time jumpa n tengok muka dia , i memang dah tertarik dah . Tak tahu la tang mana yang menarik tu . Dia biasa-biasa je . Tapi ntah la , mungkin soal hati . 

Sepanjang berkawan dengan dia , sekali pun tak pernah luah rasa . Sampai tahu dia dah ada Girlfriend pun steady je lagi . Sebab dalam kepala otak fikir , "alahhh , aweks je pun . Esok lusa putus la tu" . . .  Hahahahha , jahatnyaaa engko nie sue . 

Sampai la awal tahun nie tengok gambar dia dah tunang dengan girlfriend dia tu . Perghhhhh !!!! time tu memang tak terkata . Sehari lepas je tengok gambar tunang dia , aku kuatkan diri whatsaap dia panjang-panjang explain apa yang aku rasa . Bukan niat nak jadi orang ketiga , cuma nak tenangkan diri . At least before dia kawen aku dah jujur n luahkan apa yang terpendam selama nie . Dan dia pun okey , cuma dia jawab "hmmm , aku tak tau kau suka aku . Kalau aku tau dulu , mesti sekarang tak jadi macam nie" . . Okey la , ayat buat aku tenang la jugak . Aku jujur segalanya dekat dia n janji takan pernah ganggu hubungan dia dengan tunang dia . 

Tick tock tick tock . . . (jam di dinding terus berdetak ahhhh . . . .) , 20/7/2019 baru nie diorang dah selamat nikah . . Dan aku menangislahhhh semahunyaaa (tipu je) . . . . Dia ada invite aku untuk datang wedding dia . Beria-ria invite suruh aku datang jugak . Apa dia ingat aku akan bahagia tengok dia jalan berpimpin tangan dengan wife dia ke nanti .? Apa dia taktau ke aku akan makan nasi minyak berkuah air mata ke nanti? Apa dia ingat aku takan menangis kat sebalik tirai pelamin dia ke nanti? Dengan kecewa aku tak attend wedding dia dengan alasan ada hal lain n aku remove contact dia . Buat apa aku nak sakit hati tengok status ws dia nanti . Dah confirm dia akan upload gambar dengan caption "Alhamdulillah dengan sekali lafaz aku sah menjadi suami kepada blalablablaaaaa" (typical newly wed punya ayat) . . . HAHAHHAHAHA . .  .

SO , yang pernah rasa kecewa je akan rasa apa yang aku rasa . Even crush tapi rasa tu macam putus cinta sebab kena curang . Marilahhhh move on . . . Lari dari kenyataan , Pergi cari dunia yang baru , Stop sakitkan hati sendiri . . . That all my story for today . Jemput ketawakan kebodohan diri seorang Suhana . . 

*Mohon makcik pakcik bawang busuk jangan tanya lagi soalan bila nak kawen , sebab sekarang tengah kecewa . Tunggu jumpa anak raja nanti baru i jemput satu dunia datang wedding i . .



" Monday, 22 July 2019 " 0 BAWANG{S}